Slovenski gledališki inštitut, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Cankarjev dom v Ljubljani ter kulturne ustanove in ustvarjalci s področja uprizoritvenih umetnosti organizirajo drugi strokovni posvet o kulturno-umetnosti vzgoji na področju gledališča.

Na dogodku se bodo posvetili vprašanju razvoja občinstva ter gledališkemu opismenjevanju otrok, mladine in strokovnih delavcev. V plenarnem delu bodo predstavili novi KUV priročnik za spodbujanje gledališke pismenosti. Z interdisciplinarno skupino strokovnjakov bodo razmišljali o dejavnostih za razvoj aktivnega in kritičnega občinstva ter spodbujanju ustvarjalnosti. Popoldanski del izobraževanja bo namenjen praktičnim gledališkim delavnicam za dvig gledališke pismenosti.

Posvetili se bodo vprašanju razvoja občinstva ter gledališkemu opismenjevanju otrok, mladine in strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju ter kulturi. V plenarnem delu vam bodo predstavili spletno platformo Zlata paličica in razmišljali o spodbujanju gledališke pismenosti – kako brati in razumeti gledališko predstavo. Spoznali boste različne primere kreativnega partnerstva profesionalnih gledaliških ustanov in ustvarjalcev z vzgojno-izobraževalnimi zavodi in strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju. Z interdisciplinarno skupino strokovnjakov bodo govorili o dejavnostih za razvoj aktivnega in kritičnega občinstva in vključevanju mladih kot aktivnega, kritičnega občinstva v kulturne dejavnosti. Del izobraževanja bo namenjen gledališkim delavnicam za dvig gledališke pismenosti.

Dogodek bo izveden v spletni obliki, prek aplikacije Zoom, v ponedeljek 12., torek 13. in sredo 14. aprila med 17.00 in 19.30. Udeležba je brezplačna.

Vir in več informacij:: ZRSŠ, 16. 3. 2021, CNVOS, 15. 1. 2021 in Sloga, marec 2021

(Skupno 127 obiskov, 1 današnjih obiskov)