Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport (ENIC-NARIC center) skupaj s CMEPIUS-om 7. oktobra 2014 organizira nacionalni posvet o visokem šolstvu z naslovom Priznavanje izobraževanja.

Na dogodku bosta sodelovala tuja eksperta, g. Gunnar Vaht iz estonskega ENIC-NARIC centra, ki je tudi aktualni predsednik odbora Lizbonske konvencije o priznavanju in g. Daniel De Schrijver iz flamskega ENIC-NARIC. Predstavila bosta aktualna dogajanja in izzive na področju priznavanja v mednarodnem prostoru, od osnovnih principov do iskanja poti k avtomatičnem priznavanju s flamskim primerom implementacije le-tega. Njuni predavanji bosta potekali v angleškem jeziku in ne bosta prevajani.

V drugem delu posveta bo  organizirano delo po skupinah.

Vabila so bila posredovana vsem institucijam s strani ENIC/NARIC službe v okviru MIZŠ. Vodstva visokošolskih zavodov (oz. članic) prosimo, da na posvetu zagotovite udeležbo dveh predstavnikov vašega zavoda (en predstavnik naj bo oseba, ki se ukvarja s priznavanjem izobraževanja, torej pooblaščena oseba za postopke priznavanja za namen nadaljevanja izobraževanja).

Prosimo vas, da se na dogodek prijavite prek spletne prijave.

Pooblaščene osebe na visokošolskih zavodih prosimo tudi, da do 19. 9. 2014 izpolnijo spletni vprašalnik o priznavanju. Izsledki vprašalnika, dileme in dobre prakse bodo predstavljeni na posvetu. Že vnaprej se zahvaljujemo za sodelovanje.

Vabilo

Okvirni program

 

Vir: CMEPIUS, 9. 9. 201

(Skupno 8 obiskov, 1 današnjih obiskov)