Na spletišču Zavoda RS za šolstvo je z 2. 3. 2016 objavljeno vabilo na celodnevni nacionalni strokovni posvet Pismenost za gledališče, ki bo v torek 19. aprila 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Posvet, ki ga organizirajo Zavod Republike Slovenije za šolstvo (ZRSŠ), Slovenski gledališki inštitut (SLOGI), Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Ministrstvo za kulturo (MK) ter Cankarjev dom v Ljubljani, bodo predstavniki dramskih in lutkovnih gledališč z interdisciplinarno skupino strokovnjakov obravnavali vprašanja gledališke pismenosti mladega občinstva ter strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju ter kulturi.
V bogatem programu, ki ga pripravljamo v sodelovanju s kulturnimi ustanovami in producenti s področja uprizoritvenih umetnosti, želimo predstaviti pomen in učinke načrtne gledališke kulturno-umetnostne vzgoje ter spodbuditi tesnejše sodelovanje med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in kulturnimi ustanovami/umetniki.
Po plenarnem delu bomo v različnih delavnicah z različnih zornih kotov spoznali gledališki jezik ter nadgrajevali gledališka znanja in spoznanja.
Število udeležencev je omejeno, zato se čim prej elektronsko prijavite.

Prijavite se od 1. 03. 2016 do 12. 04. 2016.

Udeleženci prejmete ustrezna potrdila o udeležbi.

Kotizacije ni.

Vabilo in program posveta

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)