Zavod Republike Slovenije za šolstvo organizira nacionalni strokovni posvet z naslovom  Modeli izboljšanja kakovosti organizacije šolske prehrane z različnih vidikov, ki bo potekal v sredo, 2. julija 2014, v prostorih Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, OE Ljubljana, Dunajska 104, LJUBLJANA, s pričetkom ob 9. uri.

Slovenija je ena izmed redkih držav s sistemsko organizirano šolsko prehrano, ki je tudi zakonsko urejena. Izkušnje dosedanjih politik in programov o hrani, prehrani, prehranjevanju, kmetijstvu, izobraževanju kažejo, da so uspešni le celostni pristopi, ki vključujejo dobro sodelovanje različnih sektorjev.

Nacionalnega strokovnega posveta se bo udeležilo večina organizatorjev šolske prehrane, ki opravljajo zelo pomembno delo v celotnem sistemu organizirane prehrane v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Celodnevni program posveta bo obsegal pregled izboljševanja kakovosti šolske prehrane iz različnih vidikov – vzgojnega, izobraževalnega, zdravstvenega, kmetijskega, ekonomskega, gospodarskega in drugih.

Dodatne informacije:

Irena Simčič, Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Dunajska 104, 1000 Ljubljana telefon: +386 1 2363129; e-naslov:

(Skupno 327 obiskov, 1 današnjih obiskov)