Vabljeni k obisku brezplačnih kulturnih dogodkov, ki smo jih za vas širom Slovenije pripravili skupaj z muzeji, galerijami in drugimi zavodi s področja kulture, knjižnicami, območnimi izpostavami Javnega sklada za kulturne dejavnosti, lokalnimi skupnostmi, nevladnimi organizacijami in zavzetimi posamezniki, ki so del vseevropske akcije Dnevi evropske kulturne dediščine. Povabilo šolam in vrtcem (.pdf)>>

Dnevi evropske kulturne dediščine se bodo začeli v petek, 25. septembra 2015, pod geslom Praznovanja v dopoldanskih urah v dvanajstih mestih članicah Združenja zgodovinskih mest (Idrija, Škofja Loka, Tržič, Ptuj, Slovenske Konjice, Žužemberk, Radovljica, Koper, Kranj, Novo mesto, Piran, Kostanjevica na Krki) in s slavnostnim odprtjem ob 18. uri v Žički kartuziji. Pester program dejavnosti, ki bo otrokom, mladim in odraslim, približal kulturno in naravno dediščino zgodovinskih mest pripravljamo skupaj s partnerji. Vabljeni, da se nam pridružite!

Program brezplačnih kulturnih dogodkov, ki se bodo po vsej Sloveniji zvrstili v okviru nacionalnega Tedna kulturne dediščine, je objavljen na naslovu http://www.zvkds.si/sl/zvkds/dekd/2015/program/.

Vir: po elektronski pošti

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)