Slovenska filantropija – Združenje za promocijo prostovoljstva vabi k soustvarjanju Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki bo letos potekal med 15. in 21. majem.

Namen prireditve je predstavitev delovanja prostovoljskih organizacij obiskovalcem, pridobivanje novih prostovoljcev in simpatizerjev, ob tem pa tudi zabava, prijetno druženje in mreženje med prostovoljci in organizacijami. 

Letos je Nacionalni teden prostovoljstva podnaslovljen s »Prostovoljstvo kot prostor vključevanja«.

 

VESELI DAN PROSTOVOLJSTVA v torek, 16. maj 2017, Ljubljana, Prešernov trg med 13. in 17. uro

Osrednji dogodek bo potekal 16. maja na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer se bomo ponovno zbrale prostovoljske organizacije in proslavile svoje delo na Veselem dnevu prostovoljstva. Prostovoljske organizacije se bodo predstavile na stojnicah s spremljajočim animacijskim programom in tako z dodatnimi aktivnostmi popestrile dogajanje. Predstavile se bodo organizacije s socialnega in kulturnega področja, ekologije in trajnostnega razvoja, humanitarne dejavnosti, športa, izobraževanja, mladi, šole, starejši, ki s svojimi aktivnostmi prispevajo za bolj prijazno in vključujočo družbo.

 

SLOVESNI DAN PROSTOVOLJSTVA v četrtek, 18. maj 2017, Gornja Radgona

18. maja bo Občina Gornja Radgona, ki je prejela naziv Prostovoljstvu prijazno mesto, gostila in omogočila izvedbo Slovesnega dneva prostovoljstva. Na prireditvi bodo podelili nazive Junaki našega časaNaj prostovoljec v javni upravi ter Prostovoljstvu prijazno mesto.

 

Vir: Slovenska filantropija

 

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)