Na straneh OECD Education in Education and Skills Today, bloga o izobraževanju, so objavili prispevek (en) Andreasa Schleicherja o nagrajevanju odličnosti v visokošolskem poučevanju. Ob razglasitvi letošnje nagrade Global Teaching Excellence Award (GTEA), 4. 9. 2017, Schleicher opozarja na nujnost, da odličnost poučevanja pridobi enak status in priznanje kot raziskovalna dejavnost, ki je do sedaj veljala za prevladujoče merilo vrednotenja visokošolskih inštitucij.

Sodelujoče inštitucije razpisa GTEA lahko na ta način pridobijo individualno povratno informacijo, ki zajema ovrednotenje dosedanjega dela in napotke za prihodnje izboljšave, kot so zapisali pri Higher Education Academy. Obenem lahko pridobijo prednost v konkurenčnem globalnem okolju visokošolskih inštitucij, možnost vzpostavitve stika z najuspešnejšimi ter priznanje statusa vodilne svetovne inštitucije odličnosti poučevanja.

Nagrajenca GTEA izbirajo med prijavljenimi ponudniki visokošolskega izobraževanja, tako javnimi kot privatnimi. Prijavnina, potrebna za vstop na tekmovanje, je odvisna od geografske lokacije inštitucije.

Več podrobnosti o nagradi najdete na njihovi strani (en).

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)