Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) razpisuje Nagradni natečaj za projektne medgeneracijskega sodelovanja na tehniškem in naravoslovnem področju. Namen natečaja je spodbuditi sodelovanje med posamezniki in posameznicami različnih generacij ter inovativnost in ustvarjalnost, ki temelji na združitvi bogatih izkušenj, znanja in modrosti starejših, z znanjem in spretnostmi mladih.

Predmet natečaja so projekti, ki jih družno pripravijo starejši in mlajši na način, da povežejo tradicionalna in starodavna znanja ter veščine s sodobnimi dognanji in tehnologijami. Na natečaju lahko sodelujejo projekti, pri pripravi katerih dejavno sodelujeta najmanj dve in največ štiri osebe, od katerih mora biti vsaj ena oseba starejša od 60 let in vsaj ena oseba mlajša od 18 let.

Prispele projekte bo ocenila strokovna komisija pri ZOTKS. Najbolje ocenjeni projekti bodo predstavljeni in nagrajeni na 11. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, v času od 27–29. septembra 2011. Projektov in izdelkov, ki bodo prispeli na natečaj praviloma ne bomo vračali.

Rok za prijavo projektov je 15. junij 2011. Do tega datuma je potrebno projekte dostaviti na naslov: ZOTKS, Lepi pot 6, 1000 Ljubljana, ali poslati po elektronski pošti na naslov
Za vse dodatne informacije vam je na voljo Adela Korošec na telefonski številki 01 25 13 743.
Vir: SIO, 4. 4. 2011

 

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)