Društvo za ZN za Slovenijo že osmo leto zapored razpisuje nagradni natečaj ob dnevu človekovih pravic, v okviru katerega želijo osnovnošolcem in dijakom ponuditi možnost, da izrazijo svoje vtise in razmišljanja o človekovih pravicah skozi risbo, besedo, predmet ali fotografijo.

Natečaj za osnovnošolce je razdeljen na tri dele:

  1. Likovni natečaj: likovni prispevki so lahko v poljubni risarski, slikarski, grafični ali drugi tehniki.
  2. Literarni natečaj: omejitev dolžine prostega spisa je 1–2 tipkani strani.
  3. Natečaj za ekološko risbo ali predmet: risba ali predmet naj bosta iz odpadnih oz. recikliranih ali naravnih materialov.

Natečaj za srednješolce pa obsega naslednje kategorije:

  1. Likovni natečaj: likovni prispevki so lahko v poljubni risarski, slikarski, grafični ali drugi tehniki.
  2. Literarni natečaj: omejitev dolžine prostega spisa je 1–2 tipkani strani.
  3. Fotografski natečaj: fotografije naj bodo reproducirane na fotografski papir ali natisnjene; reprodukcije naj ne bodo večje od formata A4 (210 X 297 mm).

Društvo je za naslov letošnjega natečaja izbralo temo »Pravica do vode«, saj želijo med mladimi dvigniti raven ozaveščenosti o pomenu upravljanja z vodnimi viri in o pomenu pravice do pitne vode ob mednarodnem letu sodelovanja na področju voda 2013.

Več o izzivih glede upravljanja z vodnimi viri in mednarodnem letu sodelovanja na področju voda si lahko preberete na: http://www.unaslovenia.org/node/2236

Osnovno- in srednješolci, ujemite ideje na list papirja ali v izdelek ter risbo, esej ali izdelek pošljite na info@unaslovenia.org. 

Rok za oddajo del je 11. november 2013.

Nagrade bodo avtorjem nagrajenih del podeljene na proslavi dneva človekovih pravic, s katero poskušamo tudi na Društvu za Združene narode za Slovenijo opozarjati na pomen varovanja in spoštovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

Vir: Eurodesk Slovenija, 14. 10. 2013

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)