Na spletišču MIZŠ je v rubrikah Osnovnošolsko izobraževanje in Srednješolsko izobraževanje z dne 19. 9. 2016 objavljeno vabilo na nagradni natečaj “Znanost za življenje”.

»Znanost za življenje« je prireditev, ki bo potekala zadnji petek v septembru, 30. 9. 2016 od popoldanskih do nočnih ur v več slovenskih mestih – v Kopru, Izoli, Brežicah, Ljubljani, Ljutomeru, Mariboru, Novi Gorici in Ajdovščini.

Dogodek je privlačen za vse, ki jih zanima, “kako deluje” in kaj znanost pomeni za naša življenja. Je izjemna priložnost zlasti za mlade, ki jim pomaga spoznati različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti. Je tudi priložnost za sodelovanje v zanimivih poskusih, delavnicah, ogledih laboratorijev in sproščeno druženje z raziskovalci v festivalnem vzdušju. Mladi si lahko odgovorijo na vrsto vprašanj, kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec pri delu počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino. Aktivnosti bodo namenjene popularizaciji znanosti in zabavnemu učenju.

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)