Integriteta – društvo za etičnost javnega delovanja / Transparency International Slovenija je izbralo zmagovalca Natečaja za najboljši esej, na temo Revščina – Korupcija – Razvoj. Natečaj za najboljši esej je poleg javne razprave, ki so jo organizirali 17. maja 2011 v prostorih Državnega sveta, ena izmed aktivnosti projekta S transparentnostjo in integriteto do gospodarskega in socialnega razvoja Slovenije, financiranega s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

Z natečajem so želeli mlade / študente spodbuditi k izražanju stališč in podpreti pridobivanje novih znanj s področja preprečevanja korupcije, zmanjševanja revščine in spodbujanja gospodarskega ter socialnega razvoja.

Natečaj je potekal med 4. aprilom in 8. majem 2011, v njem pa so sodelovali študenti prijavljeni na predmet Corruption and Development, ki bo potekal v sklopu mednarodne Poletne šole na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani med 4. in 22. julijem 2011. V natečaju so sodelovali trije študenti iz Švice, Italije in Latvije. Nagrada, ki jo prejme zmagovalec je plačilo predmeta Corruption and Development.

Zmagovalka natečaja je Svetlana Petuhova iz Latvije: ESEJ – Corruption, development, poverty

Na spletni strani Društva Integriteta www.integriteta.si objavljajo tudi preostala dva eseja:

Vir: Integriteta, 22. 5. 2011

(Skupno 148 obiskov, 1 današnjih obiskov)