Na spletišču NAKVIS je bila objavljena novica, da je izvršni odbor European Association of Quality Assurance Agencies, (ENQA –  www.enqa.eu ) 6. marca 2015 sprejel odločitev o sprejemu Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) v polnopravno članstvo v tej evropski asociaciji. S tem dejanjem je agencija po vpisu v evropski register agencij (EQAR –  www.eqar.eu ) v letu 2013, postala prepoznaven del evropskega sistema za zagotavljanje kakovosti v visokem šolstvu. Poslanstvo in naloge ENQA in EQAR so si precej podobne vendar se tudi razlikujejo.  Medtem ko je cilj EQAR upravljanje seznama zanesljivih agencij za zagotavljanje kakovosti v evropskem visokošolskem prostoru, ENQA želi preko svojih polnopravnih in pridruženih članic prispevati k zagotavljanju in izboljševanju kakovosti evropskega visokošolskega izobraževanja ter deluje kot glavna gonilna sila za razvoj sistemov za zagotavljanje kakovosti v vseh državah podpisnicah  bolonjske deklaracije.

Tako sta bila izpolnjena oba strateška cilja NAKVIS, zapisana kot obveza za agencijo v Resoluciji Nacionalnega programa visokega šolstva RS 2011-2020.

Ob tej priložnosti je na NAKVIS potekala novinarska konferenca, kjer so podrobneje predstavili dogodek včlanitve v ENQA.

 

Več >>

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)