Konec julija so se končale 3. Evropske univerzitetne igre, ki so letos odvijale v sosednjem Zagrebu in na Reki. Več kot 5000 študentov športnikov z več kot 400 univerz in visokošolskih zavodov iz 41-ih držav je tekmovalo v 24-ih športnih disciplinah, prvič tudi dveh para-disciplinah, plavanju in namiznem tenisu. Letošnje igre so bile največji akademski več-panožni športni dogodek na stari celini, ki je gostil okoli 5.800 udeležencev.

Univerza v Ljubljani se lahko pohvali z drugo po vrsti najštevilčnejšo odpravo, več študentov športnikov je na te igre poslala le Univerza v Zagrebu.

Na Igrah pa so tekmovali tudi mladi športniki z Univerze v Mariboru, Univerze na Primorskem ter Gea Collega. Skupno je Slovenska univerzitetna športna zveza na EUI spremljala 185 slovenskih študentov športnikov, ki so poleg novih poznanstev in lepih spominov domov prinesli še 14 odličij. Največ, 10, so jih osvojili študentje Univerze v Ljubljani, s čemer so Univerzo v Ljubljani postavili na 7. mesto na lestvici uspešnosti visokošolskih zavodov na letošnjih igrah.

Vir: PeF UL, 26. 8. 2016

(Skupno 6 obiskov, 1 današnjih obiskov)