Mladinski svet Slovenije tudi letos izbira Naj prostovojce in Naj prostovoljke v treh starostnih kategorijah ter Naj prostovoljski projekt. Znotraj kategorije projektov bodo izbrali še najboljši projekt med tistimi, ki jih lahko označimo za mladinski projekt (kjer so ključni izvajalci mladi prostovoljci).

Znotraj kategorije posameznikov pa bo ena oseba postala Naj mladinski voditelj oz. voditeljica, izbrali pa jo bodo med tistimi posamezniki, ki ustrezajo opredelitvi mladinskega voditelja.

Način izbire najboljših je zasnovan tako, da bo načeloma lahko za Naj mladinski projekt izbran isti projekt kot za Naj prostovoljski projekt, za Naj mladinskega voditelja pa prav tako kdo od mladih Naj prostovoljcev – ni pa nujno.

K prijavi v natečaj Prostovoljec leta 2010 vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike, ki ste v svoje dejavnosti v letu 2010 vključevali prostovoljstvo. Skratka; prijavljate lahko VSI; če prijavljate projekt, izpolnite prijavnico za projekte in če prijavljate posameznika, izpolnite prijavnico za posameznike (prostovoljce/prostovoljke). Rok za prijave je 15. april 2011.

Vsi prijavljeni prostovoljci in prijavitelji oz. predstavniki prijaviteljev boste povabljeni na zaključno prireditev, ki bo v juniju 2011. Dr. Danilo Türk, predsednik RS, še naprej ostaja pokrovitelj projekta. Predsednik že nekaj let zapored tudi gosti zaključno prireditev, kamor vas nato povabimo.

Vir in dodatne informacije: MSS, 21. 2. 2011, dodatek 6. 4. 2011

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)