Društvo Integriteta je 19. marca 2011 začelo izvajati projekt “S transparentnostjo in integriteto do gospodarskega in socialnega razvoja Slovenije“. Projekt je izbral Urad Vlade RS za komuniciranje na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje informativno-komunikacijskih in izobraževalnih dejavnosti nevladnih organizacij o evropskih zadevah v letu 2011.
Namen projekta je omogočiti široko javno razpravo, ki se bo neposredno nanašala na sedmo vodilno pobudo, opredeljeno v dokumentu Evropa 2020: »Evropska platforma za boj proti revščini«.

V sklopu projekta so razpisali natečaj za najboljši esej in organizirali javno razpravo.
Mlade/študente želijo spodbuditi k izražanju stališč in ker podpiramo pridobivanje  novih znanj s področja obravnavane tematike, bomo v sklopu projekta organizirali natečaj za najboljši esej. Študenti bodo imeli priložnost predstaviti svoje mnenje, poglede in razmišljanja o povezavi med pojmoma revščina in korupcija ter poglobiti znanje s tega področja. Študent najboljšega eseja bo prejel nagrado v vrednosti predmeta Corruption and Development, ki bo potekal v sklopu Poletne šole na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Vir: UPR, 5. 4. 2011

 

(Skupno 30 obiskov, 1 današnjih obiskov)