Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji obvešča, da sta Zavezništvo civilizacij Združenih narodov (United Nations Alliance of Civilizations) in Mednarodna organizacija za migracije (International Organization for Migration) objavila natečaj za najboljši mladinski film na temo migracij, socialne vključenosti in raznolikosti – PLURAL + .

Mladi iz vsega sveta stari med 9 in 25 let so vabljeni, da prispevajo kratek film s svojimi mnenji, izkušnjami in idejami o raznolikosti, migracijah in socialni vključenosti v dolžini od 1 do 5 minut in s tem sodelujejo v natečaju. Mednarodna žirija bo izbrala tri zmagovalce v starostnih kategorijah od 9 do 12 let, od 13 do 17 let in od 18 do 25 let. Zmagovalci bodo povabljeni v New York, kjer bodo predstavili svoj film na zaključni nagradni slovesnosti, ki bo 10. novembra 2011. Rok za oddajo prispevkov je 1. julij 2011.

Več o tekmovaju PLURAL +:

PLURAL+ je skupen projekt UNAOC in IOM s podporo mnogih drugih mednarodnih partnerjev: AlJadeed TV, Anna Lindh Foundation, BaKaFORUM, Chinh India, CineSalud Spain, CMS NewYork, COPEAM, FFUC, MEC Serbia, NEXOS, Respect Magazine France, Roots&Routes Germany, RFC Jordan, WBFF Italy, SIGNIS, FPW Armenia, UNTV, UNESCO AV Platform, TCC New York, UNICEF in WNV New York.

Vir: UL, 4. 4. 2011

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)