Natečaj Evropa v šoli potekal tudi v letošnjem šolskem letu 2013/2014, in sicer pod naslovom Mladi sporočamo odraslim.

Nacionalni odbor natečaja Evropa v šoli je letos pripravil že petnajsti razpis natečaja. Do sedaj sta naslov in tematika natečaja sledila temi evropskega leta, ker pa letos ni posebej razpisane teme evropskega leta, smo se odločili za drugačen pristop pri izbiri teme natečaja. Temo lanskoletnega natečaja, povezano z letom evropskih državljanov, nadgrajujemo z letošnjo temo otroških parlamentov, Razmere v družbi, in z deseto obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo, ki jo bomo obeleževali v letu 2014.

Zaradi zmanjšanja sredstev za natečaj Evropa v šoli letos publikacija ne bo izšla v tiskani obliki in tudi seminarja za mentorje letos ne bo. Publikacijo natečaja bomo izdali v roku enega meseca v elektronski obliki. Poslali vam jo bomo po elektronski pošti, objavljena pa bo tudi na spletnih straneh tej spletni strani in na www.evropavsoli.si Publikacija bo vsebovala informacije o letošnjem natečaju in pregled nagrajencev lanskoletnega natečaja.

Vse informacije za mentorje bodo sproti dostopne na spletni strani natečaja www.evropavsoli.si in na facebook strani https://www.facebook.com/evropavsoli. Ves čas natečaja se lahko za informacije obrnete tudi na strokovno službo Zveze prijateljev mladine Slovenije. Kontaktna oseba je Zdenka Premoša, e-naslov: ; tel.: 01 239 67 23

Vljudno vabljeni k sodelovanju v letošnjem natečaju Evropa v šoli.

Vir: ZPMS, 29. 11. 2013

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)