Na spletišču ministrstva za izobraževanje je 2. 3. 2016 obljavljeno vabilo učencem in dijakom na natečaj “Inovativnost in ustvarjalnost mladih za prihodnost domovine”.

Zavod RS za šolstvo z razpisom Inovativnost in ustvarjalnost mladih za prihodnost domovine spodbuja obeležitev 25. obletnice samostojnosti države Republike Slovenije v luči inovativnosti in ustvarjalnosti učencev in dijakov, ki porajata optimizem za prihodnost naše države.

Natečaj je priložnost za predstavitev raznolikih aktivnosti in prireditev ob 25-letnici samostojnosti države, ki se v tem letu odvijajo na ravni vzgojno-izobraževalnih zavodov in lokalnih skupnosti.

S predstavitvijo prispevkov in izdelkov bodo učenci in dijaki izkazali svoj odnos do domovine, kot tudi inovativnost, ustvarjalno energijo, znanje in potenciale. Prispevki so lahko iz različnih področij: likovnega, glasbenega, plesnega, literarnega in drugih umetniških področij, družboslovno- humanističnega področja, naravoslovno-tehničnega področja …

Komisija, imenovana na ZRSŠ, bo v skladu s kriteriji izbrala multimedijske predstavitve prispevkov, ki bodo objavljeni na spletni strani Zavoda RS za šolstvo in drugih spletnih straneh, preko katerih bo promovirana 25-letnica samostojne države. Z izbranimi prispevki bomo v juniju soustvarili osrednjo prireditev v Ljubljani, v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Uradom vlade RS za komuniciranje.

Prijava na razpis bo potekala od 10. do 20. marca 2016 preko spletne povezave, objavljene na spletni strani ZRSŠ.

Prispevke je potrebno oddati do ponedeljka, 9. maja 2016.

Vabilo (.pdf)

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)