Objavljen je Natečaj “Medkulturnost nas bogati”, ki je namenjen učencem osnovnih šol od 6. do 9. razreda in dijakom srednjih šol v Sloveniji. Rok za oddajo del je 15. marec 2015.

Natečaj kreativnega izražanja »Medkulturnost nas bogati« je del projekta »Razvijamo medkulturnost kot novo obliko sobivanja«. Projekt delno financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007‒2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja«.Natečaj kreativnega izražanja »Medkulturnost nas bogati«

Natečaj kreativnega izražanja »Medkulturnost nas bogati« je del projekta »Razvijamo medkulturnost kot novo obliko sobivanja«. Projekt delno financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007‒2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«; prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja«.

 
Namen natečaja

Namen natečaja »Medkulturnost nas bogati« je krepiti vrednote medkulturnosti, dvigovati nivo zavesti o različnosti kultur, pomenu dobrih medkulturnih odnosov in medkulturnega sobivanja. Prav tako je namen natečaja spodbuditi otroke in mlade, da izrazijo svoja videnja, pozitivna mnenja in opažanja o tem, kako lahko širijo vrednote medkulturnosti in prispevajo k dobrim medkulturnim odnosom in sobivanju v njihovih šolah, družinah, v kraju, lokalni skupnosti, kjer živijo ali širše v Sloveniji.

 

Več>> “Medkulturnost nas bogati”

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)