Na spletišču ministrstva za delo je z dne 17. 2. 2016 objavljeno sporočilo za javnost o natečaju prostovoljec leta 2015.

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos štirinajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Pri izbiri prostovoljca z MSS sodeluje tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Natečaj znova poteka pod častnim
pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Na natečaj se lahko prijavijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu
2015 vključevali prostovoljstvo.

6 kategorij pri posameznikih: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 30 let in nad 30 let, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico.

Poseben poudarek je letos na mednarodnemu prostovoljstvu. Pri projektih šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Rok za prijave je 8. april 2016.

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)