Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

Glavno vodilo letošnjega festivala, ki bo od 26. do 28. septembra v Cankarjevem domu, temelji na digitalizaciji, trajnostnem razvoju ter medgeneracijski solidarnosti.

Organizatorji festivala že zdaj vabijo predstavnike vseh generacij k sodelovanju v raznolikih ustvarjalnih natečajih, ki bodo posvečeni medgeneracijski solidarnosti, prijateljstvu in oblikovanju prostora, kjer lahko sodeluje prav vsak posameznik. Objavljajo več natečajev, med njimi:

  • Literarni natečaj za starejše (namenjen vsem ljubitelji in ustvarjalcem pisane besede)
  • Literarni natečaj za učence (Malo starejši šolarji lahko preizkusite svojo pisateljsko žilico v literarnem natečaju.)
  • Likovni natečaj za predšolske otroke in učence prve triade
    Rok za oddajo del: 12. maj 2017
  • Natečaj medgeneracijskega sodelovanja (namenjen vsem posameznikom, ki prispevajo h kakovostnejšemu življenju starejših in tistim, ki s svojimi izkušnjami in znanji bogatijo odnose, spretnosti in znanje mlajših)
    Rok za oddajo: 29. maj 2017

Vir: ACS, 23. 2. 2017 in F3ŽO – natečaji

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)