Zavod Nefiks razpisuje Nefiks nagrado – priznanje, ki šteje! V vseslovenski akciji lahko sodeluješ tako, da izpolniš prijavnico! Še prej pa vse svoje neformalno pridobljeno znanje vpiši v Nefiks ali e-Nefiks in osvoji bronasto, srebrno ali zlato priznanje. Vpisuješ lahko tudi za nazaj! Rok za oddajo prijav je 4. junij 2011.

Kategorije nagrade – prijaviš se lahko, če imaš:

  • 10 ali več vpisov v Nefiks – bronasto priznanje
  • 15 ali več vpisov – srebrno priznanje
  • 20 ali več vpisov – zlato priznanje

Na podelitvi nagrade, ki bo v torek, 7. 6. 2011, ob 17. uri v mestni hiši, Ljubljana, bodo, poleg mladih, tudi delodajalci, ki Nefiks poznajo in upoštevajo, direktor Urada za mladino in predstavniki MOL ter predstavniki prodajnih mest Nefiksa po Sloveniji. Vabijo pa tudi vse mladinske organizacije, mladinske centre, študentske klube in ostale, da motivirajo mlade za sodelovanje – in jim tudi sami vpišejo kakšno aktivnost.

Neformalno pridobljeno znanje je ključnega pomena na veliko področjih človekovega življenja. To ugotavljajo strokovnjaki, delodajalci in nenazadnje tudi mladi sami, predvsem, ko iščejo prvo zaposlitev. Namen priznanja – nagrade je spodbujati mlade k beleženju znanja, sposobnosti in spretnosti pridobljenih z neformalnim in priložnostnim učenjem (seminarji, delavnicami, prostovoljnim delom, študentskim delom). Motivirati želijo njihove delodajalce in mentorje, da jim pri tem pomagajo, tako da njihova prizadevanja na tem področju nagradijo in upoštevajo.

Prav tako se trudijo zagotoviti širšo prepoznavnost pomena razvoja kompetenc (znanja, sposobnosti, spretnosti) skozi neformalno učenje in mladinsko delo ter v ta proces vključiti širšo družbo – medije, oblikovalce politik, delodajalce, strokovnjake. Nagrada podpira naša prizadevanja, da bi mladi lažje prišli do želene zaposlitve, zato v tej vseslovenski akciji združujemo mlade, delodajalce in ostale ključne deležnike, ki mladim na poti osamosvajanja lahko pomagajo.

Vir: Nefiks, Talentiran.si

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)