Na spletni strani Kariernih centrov UL je z dne 9. 5. 2013 objavljeno vabilo k prijavi za študentsko stažiranje od 17. septembra 2013 do 4. oktobra 2014 za obdobje do 17 tednov, in sicer na Veleposlaništvu RS v Washingtonu.

O odobritvi, začetku nastopa in trajanju stažiranja odloča Veleposlaništvo Republike Slovenije v Washingtonu, po predhodni odobritvi Ministrstva za zunanje zadeve, ki izbrane kandidate na podlagi sprememb Zakona o zunanjih zadevah (ZZZ-1C, Ur. l. RS, št. 108/09) pred nastopom študentske prakse varnostno preveri.  

Stažisti imajo možnost spoznavanja in sodelovanje pri delu veleposlaništva in sicer:

a) pomoč diplomatom na oddelkih: političnem; ekonomskem; konzularnem; oddelku za  znanost, tehnologijo, kulturo in javno diplomacijo;

b) udeležba na sestankih EU, predavanjih “think-tankov”, kongresnih zaslišanjih idr;

c) priprava  in sodelovanje na dogodkih  veleposlaništvu (javna diplomacija),

d) druga opravila po navodilu veleposlanika.

Stažiranje je neplačano, stažisti pa so upravičeni do nagrade v višini do 200 EUR mesečno. Veleposlaništvo omogoča možnost bivanja v stanovanju za goste, ki se nahajaja v stavbi veleposlaništva.

Pogoji:

– status študenta v času opravljanja prakse (najmanj absolvent!),

– interes za diplomacijo, mednarodne odnose, mednarodne ekonomske odnose, mednarodno pravo,

– smisel za delo v teamu, inovativnost, samostojnost, uglajenost, odprtost, pozitivna naravnanost,

– zagotovljeno zdravstveno zavarovanje v času opravljanja prakse,

– aktivno znanje slovenskega in angleškega jezika.

Prijava mora vsebovati:

– kratko motivacijsko pismo v angleščini (največ 250 besed)

– kratek življenjepis v slovenščini (največ 1 stran),

– priporočilo profesorja oz. delodajalca v primeru relevantnih delovnih izkušenj v slovenščini ali angleščini (največ 2 priporočili).

Zaradi obsežnega števila prijav prosimo za dosledno upoštevanje dolžine in števila dokumentov. Nepopolnih prijav ali prijav s preštevilnimi dokumenti ne bomo upoštevali. Dokumenti naj bodo izključno v word ali pdf obliki. Priporočila lahko profesorji oz. delodajalci pošljejo direktno na e-naslov kontaktne osebe na veleposlaništvu, ge. Evi Prša Simonović.

Prijave z naslovom »Prijava za stažiranje na VWA« pošljite na eva.prsa(at)gov.si najkasneje do vključno 18. junija 2013. Kasnejših prijav ne bomo upoštevali. O (ne)izboru vas bomo obvestili do 6. julija 2013.

(Skupno 82 obiskov, 1 današnjih obiskov)