V okviru projekta Z možgani za možgane, ki ga izvajajo študentje medicine, psihologije in kognitivne znanosti pod okriljem Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter zavoda Umni, vas vabijo na javni posvet “Nevroznanost za družbo: Kako do boljše skrbi za zdravje možganov?”

Posvet bo potekal kot del SiNAPSINE nevroznanstvene konference 201730. septembra 2017, med 17.30 in 20.00 uro na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani (Korytkova 2).

Sinapsina nevroznanstvena konferenca se bo letos zaključila z javnim posvetom, na katerem bodo predstavili izsledke projekta Z možgani za možgane.

Tekom projekta so ugotovili, da osrednji problem pomanjkljive skrbi za zdravje možganov predstavlja slaba informiranost širše javnosti. Cilj javnega posveta je tako s skupnimi močmi narediti konkretni načrt za razvoj in dolgoročno delovanje enotnega slovenskega strokovnega spletnega portala, kot glavnega in širši javnosti dostopnega nosilca informacij o delovanju in zdravju možganov. Na javnem posvetu bomo iskali odgovore na pet ključnih vprašanj:

– Kakšne informacije potrebuje širša javnost in v kakšni obliki?
– Kdo bo prispeval k vsebini spletne strani?
– Kakšna bi lahko bila dolgoročna sistemska rešitev za vzdrževanje platforme?
– Kje dolgoročno pridobiti sredstva?
– Kako obvestiti širšo javnost o obstoju in zanesljivosti platforme?

Ker lahko pereč problem nezadostne osveščenosti o skrbi za zdravje možganov rešimo zgolj z upoštevanjem vseh pogledov in medsebojnim sodelovanjem, upamo, da se nam boste na javnem posvetu pridružili ter nam problem osvetlili s svojega zornega kota.

Več o javnem posvetu si lahko preberete na spletni strani posveta: http://www.umni.si/blog/?page_id=1381 
Udeležba na posvetu je brezplačna. Prijavite se tako, da izpolnite spletno prijavnico: http://www.umni.si/blog/?page_id=1381

 

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)