Noč raziskovalcev 2011 bo 23. septembra 2011 med 14. in 22. uro v Ljubljani in v Novem mestu.

Institut “Jožef Stefan”, Slovensko združenje za računalniške komunikacije Internet ISOC-SI in Fakulteta za informacijske študije Novo mesto skupaj s podpornimi organizacijami in posamezniki, v okviru evropskega projekta za promocijo raziskovalne dejavnosti »Introducing Science and Art to Slovenian Youth and Citizens« ali na kratko »INSARTY«, organizirajo NOČ RAZISKOVALCEV 2011.

Lokacije: Institut »Jožef Stefan«, Hiša eksperimentov, Prešernov trg, Krajinski park Ljubljansko barje, Akademija za vizualne umetnosti in Kulturni center Janez Trdina v Novem mestu. Natančen program po posameznih lokacijah najdete na spletni strani http://www.zaznanost.si.

Na dogodku pričakujemo približno 10.000 obiskovalcev različnih starostnih skupin in področij delovanja. Dogodek na Prešernovem trgu bosta otvorila župan Mestne občine Ljubljane gospod Zoran Janković in vodja projekta INSARTY prof. dr. Borka Jerman Blažič. Program bo povezoval Sašo Hribar.

V sklopu dogodka Noč raziskovalcev bomo obeležili tudi 20. letnico prve internetne povezave v Sloveniji s programom, ki ima naslov Od znanstvenega projekta do svetovno nepogrešljivega omrežja za ljudi, naprave in informacije (http://www.isoc-drustvo.si/). Dogodek bodo popestrili udeleženci in raziskovalci, ki so sodelovali pri vzpostavitvi prve internetne povezave v Sloveniji.

Vir: ZRSŠ, 15. 9. 2011

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)