Na svetovni dan knjige bo v Sloveniji letos prvič organizirana Noč knjige, mednarodni dogodek, ki podpira in slavi knjigo in branje kot temeljna gradnika zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev ter spodbuja dvig bralne kulture, pismenosti ter vrednot domišljije in znanja v družbi. Noči knjige se je do 4. aprila pridružilo že 67 krajev (vključno s Celovcem in Trstom), na 138 prizoriščih je prijavljenih okrog 235 dogodkov.

23. aprila 2014 bomo od jutra pa vse do poznega večera knjigi dali polno besedo. V sodelovanju s hrvaškimi kolegi, ki so projekt Noć knjige začeli pred dvema letoma in doživeli izjemen odziv, organizatorji želijo, da Noč knjige tudi v Sloveniji postane tradicionalna prireditev, namenjena vseslovenski promociji knjige in branja.

Organizatorji želijo, da knjigarne, knjižnice, kavarne, šole in druge zainteresirane organizacije in javna prizorišča po vsej Sloveniji 23. aprila do enih ponoči inovativno pristopajo kot samostojni prireditelji literarnih branj in pogovorov, srečanj z avtorji in podpisovanj knjig, delavnic, omizij in drugih dogodkov – s ciljem v središče slovenske javnosti in medijev postaviti knjigo v vseh njenih tradicionalnih in sodobnih oblikah. Večerni program Noči knjige 2014 bo dopolnil dopoldanski in popoldanski program za mlajše, ki bo svojstvena nadgradnja projekta Noč branja, ki že nekaj let poteka po nekaterih slovenskih šolah.

Prijave dogodkov za objavo v katalogu so že končane, vse, ki še želijo sodelovati v Noči knjige 2014, pa vabijo, da svoje dogodke do 20. aprila sporočijo prek prijavnega obrazca in bodo sproti objavljeni na spletni strani.

Spletna stran Noč knjige

 

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)