Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so se odločili, da podprejo projekt Nogometne zveze Slovenije in Rdečega križa Slovenije in pomagajo pri izvedbi nogometnih kampov v mladinskem zdravilišču Debeli rtič za otroke iz depriviligiranih okolij. Gre za projekt, ki ga sofinancira Združenje evropskih nogometnih zvez UEFA oziroma Uefin sklad za otroke.


UEFA sofinancira stroške bivanja in treniranja otrok v zdravilišču Debeli rtič, na ministrstvu pa so se odločili izvedbo projekta podpreti tako, da so, v sodelovanju s pisarno UNRWA na Zahodnem bregu, udeležbo na nogometnem kampu omogočili tudi otrokom iz treh mest v Palestini (Zahodni breg). Zagotovili so namreč sredstva, povezana s prevozom otrok (letalske vozovnice, lokalni prevoz, mednarodno zavarovanje, vize) za 15 otrok in tri spremljevalce z Zahodnega brega, v skupni vrednosti 20.100 evrov.


Otroke, ki se udeležujejo nogometnega kampa v zdravilišču Debeli rtič, bo obiskala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič (in sicer v četrtek, 29. marca, ob 15. uri).

Vir: MIZŠ, 27. 3. 2018

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)