V torek, 31. 5. 2022 ob 12h bo objavljena nova platforma European School Education Platform-ESEP, ki bo združila vse vsebine platform eTwinning in School Education Gateway.

Trenutno delujoča platforma eTwinning bo odprta do novega šolskega leta, njene funkcije bodo omejene. Po 27. 5. 2022, ne bo več na voljo registracija novih projektov in novih uporabnikov. Na stari platformi bodo delovali le trenutno aktivni projekti in skupine, ki pa se bodo zaprli z novim šolskim letom.
URL naslov nove platforme je https://school-education.ec.europa.eu. Nove projekte lahko prijavite od 31. 5. 2022 na novi platformi ESEP.

Platforma ESEP bo zahtevala od vseh uporabnikov, da ustvarite račun EU Login, ki je storitev Evropske komisije za preverjanje verodostojnosti uporabnikov portalov pod njenim okriljem. Če želite dostopati do vseh storitev in funkcij novega portala, kot že registriran uporabnik eTwinninga, in sinhronizirati svoje podatke platform ESEP in eTwinning, vam pri CMEPIUSu priporočajo, da ustvarite račun EU Login. Pomembno je, da za novo ustvarjeni račun EU Login uporabite isti e-poštni naslov kot ga uporabljate v eTwinningu (e-pošta vezana na uporabniški račun eTwinning!), tako boste omogočili nemoten prenos podatkov na novo platformo.

Navodila za posodobitev e-pošte najdete na portalu eTwinning.

Vir in več informacij: CMEPIUS, 27. 5. 2022

(Skupno 283 obiskov, 1 današnjih obiskov)