Na spletni strani SVIZa je objavljena novica o izvolitvi novega vodstva SK. V torek, 14. septembra 2010 se je na sedežu sindikata na volilnem zboru Sindikalne konference osnovnih šol in zavodov za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami srečalo 37 sindikalnih zaupnic in zaupnikov ter njihovih namestnikov od 46 vabljenih. Uvodoma je zbranim državna sekretarka na šolskem ministrstvu Alenka Kovšca predstavila vsebino zakona o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami, ki je že skoraj pripravljen in naj bi se začel uporabljati prihodnje šolsko leto (1. 9. 2011).

Po sprejemu poslovnika o delu zbora sindikalne konference in izvolitvi organov zbora je bila osrednja pozornost namenjena predstavitvi kandidatov in programov za predsednico in člane predsedstva sindikalne konference ter volitvam. Glavni tajnik SVIZ je zbranim predstavil tudi aktualna dogajanja na področju (zapletenih) razmer spreminjanja Zakona o sistemu plač v javnem sektorju, podpisa Aneksa in napovedi stavke v javnem sektorju.

Sindikalni zaupnice in zaupniki so kot novo predsednico Sindikalne konference osnovnih šol in zavodov za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami potrdili Jelko Horvat iz velenjskega Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje, kot člani predsedstva pa so bili izvoljeni Milojka Cočeva (Center za usposabljanje Elvire Vatovec, Strunjan), Simona Lacko (ZUDV dr. M. Borštnarja, Dornava), Liljana Lazar (CIRIUS, Vipava) in Marjan Štrukelj (Mladinski dom Malči Belič, Ljubljana).

Vir in več o novi predsednici: SVIZ, 14. 9. 2010

(Skupno 51 obiskov, 1 današnjih obiskov)