Na spletni strani ministrstva za izobraževanje je z dne 25. 7. 2017 objavljeno sporočilo za javnost o novih investicijah v šolski prostor.

Vlada je dala soglasje za tri nove investicije v šolski prostor. Gre za izgradnjo prizidka k Srednji strokovni šoli Zreče, za dozidavo in nadzidavo pri Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana ter obnovo ravne strehe Gimnazije Ptuj.

Izgradnja prizidka bo Srednji in strokovni šoli Zreče omogočila bolj funkcionalno izrabo vmesnega prostora med šolsko zgradbo in šolskimi delavnicami. Omogočila bo boljšo dostopnost, tudi gibalno oviranim, v višja nadstropja, šola pa bo dobila še pokrito avlo, prostor za garderobo dijakov ter dve strokovni učilnici. Vrednost naložbe je dobrih 662.000 evrov, od tega bo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport letos prispevalo dobrih 20.000 evrov, prihodnje leto pa več kot 179.000 evrov.

Zavod za gluhe in naglušne v Ljubljani beleži povečan vpis, zato se srečuje s prostorsko stisko. Z načrtovano dozidavo in nadzidavo obstoječe stavbe bodo pridobili deset učilnic in pet kabinetov. Prenovili bodo tudi obstoječe prostore, in sicer tako, da bodo ne le posodobljeni, temveč tudi bolj funkcionalni. Urediti nameravajo ločene vhode v vrtec in šolo, primerno avlo z garderobami, skupni prostor v vrtcu, upravne prostore, ambulante ter nov vezni hodnik med objekti. Tako bodo zavodu, v okviru katerega delujejo vrtec ter osnovna in srednja šola, zagotovljeni optimalni pogoji za delovanje. Vrednost naložbe znaša 1.396.755,77 evrov, od tega pristojno ministrstvo letos zagotavlja 600.000 evrov, prihodnje leto pa preostalih več kot 496.000 evrov.

Ker ravna streha šolskega objekta in športne dvorane Gimnazije Ptuj zamaka, jo je treba sanirati. Z deli bodo na Ptuju začeli avgusta letos, dokončali pa jih bodo predvidoma v oktobru. Naložba znaša 426.819 evrov, ki jih bo v celoti zagotovilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)