Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Napoved aktivnosti upravičencev javnega razpisa za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost 2016-2018 v mesecu novembru

Javni razpis za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost 2016-2018, ki je bil objavljen 10. 6. 2016 v Uradnem listu, se je začel izvajati v juniju 2016 in se bo izvajal do septembra 2018. Vse aktivnosti projektov potekajo v skladu z načrtovanim. 

Načrtovane komunikacijske in promocijske aktivnosti v mesecu novembru bodo med drugim izvajali tudi v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Mladinski center Brežice, kjer bodo večino časa namenili pojektni aktivnosti za udeležence, in sicer bodo izvajal usposabljanje za tuji jezik nemščina (nadaljevanje in zaključek).

Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor  bo 2. 11. 2017 izvedla prvo srečanje cikla teoretičnih in praktičnih usposabljanj Združimo se! v Mariboru. Predvidoma 9. 11. 2017 pa bodo izvedli zadnje srečanje cikla teoretičnih in praktičnih usposabljanj Združimo se! v Murski Soboti.

Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina načrtuje v mesecu novembru v okviru projekta Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela številne spletne aktivnosti na naslovih https://www.lokalne-ajdovscina.si/ , kjer se nadaljuje rubrika, v kateri udeleženci Lokalnega partnerstva delijo z njimi zgodbe/izkušnje, ki so jih pridobili tekom trajanja projekta. 

Zavod Nefiks bo v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve nadaljeval z natečajem za pripravo spota za skladbo, ki je nastala v okviru projekta z naslovom Sreča in pogum. Največja aktivnost pa bo promocija zbiranja prijav, kar bodo počeli na promocijah, na stojnicah, raznih prireditvah ter izvajali  informativne dneve in izobraževanja.

Zveza tabornikov Slovenije pripravlja v novembru v okviru projekta TAPOS – taborniški pospeševalnik vodniški tečaj na Celjsko-zasavskem območju (28. oktober – 5. november), usposabljanje za coache PP (3.-5. november), program RR – 2. delavnica (11.-12. november), vikend vodnikov (11.-12. november) in program RR – 3. delavnica (25.-26. november).

Zavod Mladinska mreža MaMa bo izvedla 6.11.2017 – usposabljanje Socialne veščine med mladimi, 8.11.2017 – usposabljanje Razširi svojo socialno mrežo in se aktivno vključi v družbo, 13.11.2017 in 15.11.2017 – usposabljanje Osnove mladinskega dela in 30.11.2017 – usposabljanje Razširi svojo socialno mrežo in se aktivno vključi v družbo.

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon bo 6. novembra izpeljal otvoritveno konferenco 2. cikla projekta Made with Y, ki bo potekala v Mariboru. Osrednji gost konference bo Aleksander Saša Arsenovič, priznani mariborski podjetnik in vizionar, ki je s svojimi idejami in podjetji dodobra popestril utrip in razvoj v štajerski prestolnici. Delavnice osebnostnega profiliranja so pomemben del projektnih aktivnosti, saj na njih udeleženci spoznajo svoje usmeritve, ozavestijo želje in si natančneje začrtajo svojo karierno pot. Zaposlitveni bootcamp predstavlja enega od ključnih stebrov projekta Made with Y. Mladi udeleženci se na njem intenzivno usposabljajo, cel teden pa rešujejo tudi realni poslovni izziv podjetja, rešitve pa nato na koncu tedna predstavijo predstavnikom tega podjetja.

Mladinski center Trbovlje nadaljuje s tečaji nemščine, z vodenjem projektov z Igorjem Razbornikom. 6. 11. – 28. 11. 2017 bodo izvedli kuharski tečaj, 7. 11. 2017 študijski obisk v Trbovljah, 13. 11. Pa delavnico razvoja turističnih produktov. Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov pripravlja usposabljanja za udeležence, in sicer 9. novembra pregled življenjepisa, simulacija zaposlitvenega razgovora (v primeru velikega števila prijav, bodo usposabljanje izvedli v dveh terminih) in izvajanje job shadowinga, 21. novembra pa usposabljanje iz poslovnega bontona.

Znanstveno-raziskovalno združenje za umetnost, kulturne in izobraževalne programe in tehnologijo EPEKA, so.p. bo v okviru projekta Mladi z manj priložnostmi s pomočjo mladinskega dela do zaposlitve izvedel več aktivnosti na terenu – akcionizma z namenom seznaniti javnost o dosežkih projekta po prvi fazi usposabljanj.

Vir: URSM, 30. 10. 2017

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)