Objavljen je novi katalog delavnic Grundtvig za učeče odrasle.

Grundtvig delavnice so namenjene za vsem, ki ste starejši od 18. let in nimate statusa dijaka ali študenta ter si želite pridobiti mednarodno neformalno učno izkušnjo, ki ni vezana na poklicno in strokovno usposabljanje.(Delavnice so namenjene učečim se odraslim in ne strokovnemu osebju na področju izobraževanja odraslih.)

Vse kar morate narediti je, da iz kataloga izberete vam ustrezno delavnico (bodite pozorni na temo in ciljno skupino, kateri je namenjena), vzpostavite stik z organizatorjem, mu pošljite prijavni obrazec za udeležence (dobite ga pri organizatorju) ter se po odobritvi s strani organizatorja podate novim učnim izkušnjam naproti.

Potne stroške in stroške nastanitve vam krije organizator. Delavnic se lahko udeležite tudi v manjši skupini, saj organizator pri izvedbi delavnice upoštevat pravilo “največ 1 – 3 osebe iz posamezne države”. Znanje jezika pa v dogovoru z organizatorjem.

V okviru programa Vseživljenjsko učenje podprogram Grundtvig ponuja možnosti za formalno, neformalno in priložnostno izobraževanje odraslim, ki si želijo širiti svoja obzorja. Cilj podprograma je podpirati izobraževanje starajočega se prebivalstva ter  ljudi, ki jim manjka osnovna izobrazba, ki so prikrajšani zaradi neugodnih družbeno-ekonomskih razlogov, imajo posebne učne potrebe in se težje vključujejo oziroma ne sodelujejo v procesu učenja.

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)