Na spletišču OECD v rubriki o izobraževanju je 23. 5. 2017 je objavljeno vabilo na spletni seminar o novih ugotovitvah PISA o finančni pismenosti dijakov.

Andreas Schleicher, direktor Direktorata OECD za izobraževanje in spretnosti, bo predstavil glavne ugotovitve nedavne raziskave PISA 2015 (Students’ Financial Literacy) in odgovarjal na zastavljena vprašanja.

Že nekaj časa in vse pogosteje v razvitih državah odpirajo vprašanja o finanačni pismenosti svojih državljanov, predvem mlajših. To izhaja iz skrbi o morebtinem vplivu krčenja javnih in zasebnih sistemov socialnega varstva, demografskih prehodov, ponekod tudi staranja prebivalstva, ter vedno bolj sofisticiranih in številčnejših finančnih storitev. Veliko mladih sprejema finančne odločitve in uporablja finančne storitve v tem naprednem kontekstu. Zato je finančna pismenost vsesvetovno prepoznana kot temeljna spretnost.

Na spletnem seminarju bodo udeleženci postavljali vprašanja neposredno. Vprašanja lahko pošljete tudi vnaprej na #OECDPISA hashtag prek twitterja.

Spletni seminar bo v sredo 24. maja ob 13. uri.
 

Prijavite se:
1. Odprite https://oecd1000.webex.com/oecd1000/onstage/g.php?MTID=e2694f15f18bf3ce6eb78f09355aac204
2. Kliknite na “Register” (prijava) in vnesiste zahtevane podatke. Za prijavo ne potrebujete gesla.
3. Kliknite “Submit” (oddaj).

Posnetek spletnega seminarja bo objavljen http://bit.ly/pisawebinars kmalu po dogodku.

 

(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)