Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je dobila novega predsednika Klemna Perana, ki bo na tej funkciji nasledil Alena Hliša.

Na redni letni seji parlamenta so potrdili tudi devet članov predsedstva. To so postali: Vasilije Simeunović, Matic Matjašič, Ana Lisac, Polona Kamenšek, Patrik Trobec, Tilen Erjavec, Ervin Smajić, Petra Doles in Matija Krope.

Klemen Peran, ki je novo funkcijo nastopil z 4. oktobrom 2013, je dijak 4. letnika Prve gimnazije Maribor in ima kljub 18 letom že veliko izkušenj z različnih funkcij. Bil je večkratni predsednik razreda, predsednik šolske skupnosti, poslanec na nacionalnem otroškem parlamentu in tudi njegov predsednik ter predsednik dijaške skupnosti Prve gimnazije Maribor in član sveta šole. Že četrto leto je poslanec DOS in tudi njegov svetnik, v zadnjem mandatu pa tudi član predsedstva DOS in podpredsednik. V letošnjem letu pa je bil tudi imenovan za člana Sveta vlade RS za mladinska vprašanja. Udeležil se je programa mladih voditeljev Evrope in Amerike, deloval kot prostovoljec in med drugimi vodil DOS-ov projekt Naj dijak in naj dijakinja. Klemen zase pravi, da so ga vse funkcije izoblikovale v kritično osebnost, ki zna v vsaki situaciji zagovarjati ukrepe, ki pozitivno vplivajo na vse dijake v Sloveniji. Zato je tudi v svojem programu zapisal, da si bo prizadeval za enako obravnavo in enake možnosti šolanja za vse dijake, ne glede na finančni položaj družine. Med prioritetami njegovega enoletnega mandata bo tudi okrepitev dialoga z ministri, predsednikom države in varuhinjo človekovih pravic ter drugimi, ki soodločajo o sedanjosti in prihodnosti skoraj 80.000 dijakov. Med prioritetami njegovega mandata pa bo tudi približati DOS in njegovo delovanje vsem dijakom ter jih spodbudil k sodelovanju pri projektih, ki jih zanje pripravlja krovna organizacija.

Vir in več informacij: DOS, 4. 10. 2013

(Skupno 37 obiskov, 1 današnjih obiskov)