Zadnji dan marca sta Gregor Mohorčič, direktor ZRSŠ, in Brigita Rupar, predstojnica ljubljanske območne enote, svečano odprla nove prostore OE ZRSŠ Ljubljana na Dunajski 104. Tja se je enota preselila iz stavbe na Parmovi 33, ki jo bodo poleti rušili.

Novi prostori so prometno dostopnejši, ne omogočajo pa vsakemu pedagoškemu svetovalcu svoje pisarne. Imajo sejno sobo za 60 udeležencev. V stavbi, v kateri domujejo tudi mednarodno središče, fakulteta in druge ustanove, je možno najeti tudi več manjših sejnih sob in konferenčno dvorano, ki sprejme do 200 udeležencev.

V slednji so se 4. aprila sestali ravnatelji osnovnih šol ljubljanskega območja. Boris Zupančič, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, je predstavil uvajanje tujega jezika v 2. razred in izvajanje neobveznega izbirnega predmeta v novem šolskem letu ter ostale novosti; Darinka Rosc Leskovec, Zavod RS za šolstvo, je razložila, kaj nam povedo podatki rezultatov nacionalnih preskusov znanja in kako jih interpretirati, Brigita Rupar, predstojnica območne enote, pa je analizirala spletno anketo o vzgojnem načrtu.

Vir: SIO, 6. 4. 2014

(Skupno 42 obiskov, 1 današnjih obiskov)