Na spletni strani eTwinning sta z dne 3. 4. 2013 objavljeni dve novi publikaciji.

Knjigo Popotovanje po eTwinningu si lahko sedaj presnamete v vseh jezikih! Na popotovanju, ki ga boste opravili ob branju, boste spoznali mnogo ljudi, projektov, zamisli in navdihov.

Ne glede na to ali ste izkušen učitelj ali le začetnik, vsebuje knjiga vse potrebno za to, da vam bo pomagala začeti oziroma nadaljevati na pravi način.

Posamezna poglavja so namenjena spoznavanju orodij, ki omogočajo izmenjavo zamisli z drugimi učitelji preko Namizja eTwinning, iskanje partnerjev za skupno delo na sodelovalnih projektih ter načrtovanje profesionalnega razvoja.

Knjiga tudi pojasnjuje, kakšne koristi prinaša učiteljem in učencem sodelovanje v projektih eTwinning ter predstavlja ”eTwinnerje”, ki opisujejo svoja popotovanja, učne metode, razlagajo kako motivirajo svoje učence in prejemajo podporo od kolegov ter kako so spoznali prijatelje po vsej Evropi.

PoročiloŠolski timi eTwinning. Študije primerov o sodelovanju učiteljev preko eTwinninga sestavlja štiriindvajset študij primerov, ki so jih v obdobju med majem in junijem 2012 opravile Svetovalne službe eTwinning.

Poročilo je sestavljeno iz dveh delov. V prvem delu se nahaja kratka splošna analiza ugotovitev, kot so značilnosti timov, pogoji v katerih timi delujejo, poleg tega pa je opisanih tudi nekaj pobud in ovir. Drugi del poročila predstavlja petnajst študij primerov, ki ponazarjajo, kako timi eTwinning delujejo v praksi.

Namen publikacije je omogočiti boljše razumevanje različnih značilnosti timov eTwinning na šolah ter pogojev, v katerih delujejo. Poročilopredstavlja zanimive prakse šolskih timov ter bralce vzpodbuja, da opravijo refleksijo o različnih primerih in obstoječih pogojih. Na voljo je v 5 jezikih (AN, FR, NE, ŠPA, IT).

 

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)