Izšel je eNovičnik ZRSŠ za januar, ki obvešča o dejavnostih Zavoda RS za šolstvo in vabi na seminarje, usposabljanja in v projekte. Glavna novost je objavljanje odgovorov na najpogostejša vprašanja. Tokrat gre za odgovore staršem v zvezi z usmerjanjem otrok s posebnimi potrebami.

eNovičnik vabi na Kulturni bazar v marcu in razgrinja, v kateri fazi je katero od tekmovanj iz znanja, ki jih pripravlja ZRSŠ. Osrednja tema, lahkotna na videz, a izjemno pomembna, so lažne novice. Izmišljene novice, ki se z neverjetno hitrostjo širijo po spletu in postajajo pomembnejše od dejanskih novic, saj jih v hlastanju »biti prvi in ekskluzivni« povzemajo tudi resne medijske hiše.

Založba predstavlja revije Glasba v šoli, Slovenščina v šoli in Geografija v šoli ter vabi k branju in didaktični rabi pri pouku. Kot po navadi je zaključna tema intervju. Tokrat s Piko Gramc, pedagoško svetovalko za družboslovje. V pogovoru je nanizala obilo nasvetov za pouk in misli za osebno rast učiteljev.

Vabimo tudi k branju povzetka decembrske tvitne teme. Najmnožičnejša #raziskovalnica doslej je ugotavljala, ali naj se učenci in dijaki učijo tudi računalniško programirati in reševati probleme. Januarska #raziskovalnica poskuša odgovoriti na vprašanje, kakšen seminar naj pripravi ZRSŠ, da bo za vzgojitelje in učitelje najbolj učinkovit in uporaben. Še je čas, da se vključite in tvitnete. Vsako mnenje šteje in pomaga.

Vir: ZRSŠ, 5. 1. 2016

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)