Marčevska izdaja novičnika CIPRA AlpMedia prinaša zanimive novice. Nekatere so povezane s projekti te čezmejne alpske organizacije, druge pa opozarjajo na pereče okoljske probleme.

CIPRA si prizadeva za krepitev pastirskih organizacij in mrež, tako da bi te prenašale znanje med seboj. Enotno gospodarjenje, tudi odnos do divjih živali, lahko poveča kakovost življenja vseh. Od letošnjega leta obstaja daljinska pešpot Via Alpina, ki obravnava pomembne teme: vključevanje, varstvo okolja in podnebne spremembe vzdolž poti.

Med aktualnimi temami se avtor Andreas Radin v uvodnem prispevku sprašuje, kako to, da države namenjajo visoke zneske subvencij za okoljsko škodljive projekte. Pohodniki za oddih vedno pogosteje izbirajo (iste) gorske cilje. Zato po mnenju Katarine Žemlja, sodelavke CIPRE Slovenija, nujno potrebujemo strateško upravljanje obiskovalcev.

Sodelujte v rubriki VerbaAlpina – prispevajte poimenovanje za vreme. Prenesite si podkast – prisluhnite zanimivim razpravam in glasovom iz vseh alpskih držav.

1. aprila pa je izšla posebna izdaja novičnika.

Vir in več informacij: ACS, 11. 4. 2023

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)