Mednarodno bralno društvo in UNESCO 8. september obeležujeta kot mednarodni dan pismenosti, ki je namenjen razmišljanju o različnih oblikah pismenosti.

Na Ministrstvu za šolstvo in šport se zavedamo, da šolsko polje pomembno vpliva na razvoj in širjenje branja in bralne kulture, zato se na dan pismenosti uradno začenja projekt Šolsko leto knjige 2010/11, projekt, s katerim se pridružujemo UNESCO projektu Ljubljana svetovna prestolnica knjige, katerega nosilec je Mestna občina Ljubljana.

Pri izvajanju projekta sodelujejo Ministrstvo za kulturo, Društvo Bralne značke Slovenije, Javno agencijo za knjigo RS, Združenje splošnih knjižnic, Društvo slovenskih pisateljev, Bralno društvo Slovenije in mnoge druge ustanove, ki skrbijo za dvig bralne kulture.

V ta namen v sredo, 8. septembra 2010, ob 10. uri pripravljamo novinarsko konferenco, na kateri vam bodo minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič, ministrica za kulturo, Majda Širca in župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković predstavili aktivnosti na področju širjenja bralne kulture med mladimi v Sloveniji.

Dobimo se v novinarskem središču Ministrstva za šolstvo in šport (Masarykova 16, Ljubljana).

Vir: MŠŠ, 7. 9. 2010

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)