V torek, 16. oktobra, ob 10. uri, je v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport potekala novinarska konferenca ob odprtju prve univerze za otroke, ki jo organizira Univerza v Mariboru. Konference se je udeležila tudi državna sekretarka, Mojca Škrinjar 

Od novembra 2012 bo univerza za otroke v Sloveniji ponudila program tudi v Ljubljani, in sicer na Fakulteti za varnostne vede. Univerza organizira predavanja za otroke od 3. do 6. razreda osnovne šole. Z njimi želijo otrokom približati znanost, spodbujati njihovo radovednost in jo obenem potešiti.

Državna sekretarka je na novinarski konferenci izrazila veselje, da so gostili novinarsko konferenco na ministrstvu. Po njenih besedah gre za popularizacijo znanosti in za vzpodbujanje radovednosti. “Vsak otrok se rodi z radovednostjo. Pa vendar uspemo do konca šolanja nekje to radovednost uspavati’, je poudarila državna sekretarka.

Povedala je, da morda šola ni tako priljubljena med otroki, kot bi si to odrasli želeli. “Strah ubija znanje in radovednost”, je dejala in dodala, da mini univerza pomaga ohranjati ravno to radovednost. Zato se ji ta pristop zdi pomemben, saj lahko pridemo do izjemnih idej otrok, ki so še neokrnjene z zavorami. Na koncu je državna sekretarka izrazila podporo projektu ter zaželela najboljši napredek in veliko vpisanih otrok.

Več informacij o mini univerzi

Vir: MIZKŠ, 16. 10. 2012

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)