V petek 24. septembra 2010 ob 10. uri bo novinarska konferenca ob svetovnem dnevu kontracepcije, in sicer v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra v Ljubljani (Ižanska cesta 10).

Na novinarski konferenci, ki jo pripravlja družba Bayer Schering Pharma v sodelovanju z Ministrstvom za šolstvo in šport, bodo sodelovali: minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič, doc. dr. Bojana Pinter, dr. med., spec. gin. in porod. iz Slovenskega društva za reproduktivno medicino in pedagoška svetovalka ter učiteljica svetnica z Zavoda RS za šolstvo Fani Čeh.

Družba Bayer Schering Pharma je ob mednarodnemu dnevu kontracepcije, ki ga v svetu obeležujemo 26. septembra, izdelalo posebno brošuro »Kako naj izberem najboljšo kontracepcijo zase in za partnerja?« v kateri lahko mladi najdejo informacije o vseh razpoložljivih metodah kontracepcije.

Brošure bodo v petek 24. septembra 2010 prejeli vsi dijaki prvih letnikov srednjih šol v Sloveniji, tj. maja 2011 bodo tako bolj osveščeni pristopili k podpisovanju certifikata Ponosen sem na (s)pol. Z akcijo podpisovanja certifikatov in širjenja zavesti o varni spolnosti smo na ministrstvu začeli 25. maja 2010, ko so dijaki prvih letnikov po vsej Sloveniji prvič podpisali certifikat in se s tem zavezali k odgovorni in varni spolnosti.

 
Vir MŠŠ

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)