Elektronska platforma za izobraževanje odraslih v Evropi (Electronic Platform for Adult Learning in Europe – EPALE) je novost, ki jo uvaja Evropska komisija, da bi spodbudila višjo kakovost izobraževanja odraslih v Evropi. Dostopna je učiteljem, vodjem usposabljanj in prostovoljcem, pa tudi oblikovalcem politik, raziskovalcem in akademikom s področja izobraževanja odraslih.

Cilj platforme EPALE je, da postane glavno spletno stičišče za izobraževanje odraslih v Evropi, saj bodo na voljo različne mreže za  povezovanje, razprave in izmenjavo dobrih praks. Na platformi bodo objavljeni tudi podatki o evropskih in nacionalnih dogodkih, novice ter strokovni članki s področja izobraževanja, ki bodo uporabnikom omogočali dostop do najnovejših politik in razprav s tega področja. Vsaka sodelujoča država bo v platformo prispevala novice, informacije, dogodke, vire itd.

Spletno mesto EPALE bo ponudilo vsebino v vseh 24 jezikih EU. Do takrat lahko več o dogajanju v izobraževanju odraslih preberete v novicah, spletnih dnevnikih in v člankih, ki so na voljo v angleščini, francoščini, italijanščini, nemščini, poljščini in španščini.

Vabimo vas, da obiščete spletno mesto EPALE in sami pregledate, kaj vse ponuja.

VIR: ACS, 16. 10. 2014

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)