Strokovna žirija 9. bienala slovenskega oblikovanja Brumen je novemu spletišču državne uprave Portalu GOV.SI podelila priznanje za odlično slovensko oblikovanje Fundacije Brumen. Slavnostna podelitev nagrad je potekala v torek, 22. oktobra 2019 v stekleni avli Narodne galerije.

V enem najobsežnejših projektov v slovenski zgodovini spleta državne uprave, smo na Ministrstvu za javno upravo v sodelovanju z Uradom Vlade za komuniciranje in vsemi ostalimi organi državne uprave ter podjetjem Innovatif temeljito prečesali več kot 100 spletišč in jih postavili na enotno spletno mesto. Vsebine spletnega mesta GOV.SI se bodo v naslednjih tednih in mesecih intenzivno dopolnjevale.

Ključni namen projekta je izboljšanje uporabniške izkušnje, zmanjšanje števila spletnih mest državne uprave in enotnejši nastop državne uprave na spletu. Izkušnje drugih držav (npr. Velike Britanije), ki so se odločile za enotno spletno mesto, kažejo na višje standarde javnih objav in boljšo uporabniško izkušnjo. Novo osrednje spletno mesto državne uprave GOV.SI je bilo objavljeno 1. julija 2019.

Celotni prispevek: MJU, 22. 10. 2019

(Skupno 95 obiskov, 1 današnjih obiskov)