Slovenskim izobraževalnim ustanovam bo v letu 2014 za bilateralno sodelovanje z Norveško, Lihtenštajnom in Islandijo v okviru Slovenskega štipendijskega sklada EGP in NFM na voljo 700.000,00 EUR. Sredstva so namenjena izvedbi projektov mobilnosti in medinstitucionalnega sodelovanja na osnovnih in srednjih šolah ter visokošolskih ustanovah.

Navedene države sodijo v sam vrhu evropskih in svetovnih lestvic glede družbenih in izobraževalnih kriterijev. S projekti bilateralnega sodelovanja imamo možnost vzpostaviti pretok znanj in dobrih praks na vseh področjih izobraževanja in usposabljanja tako mladih generacij, ki se bodo kmalu uveljavljale na trgu dela, kot zaposlenih, katerim tovrstni projekti koristijo pri nadgrajevanju izobraževalnih vsebin in napredovanju na področju dela.

Na medijskem klepetu ob čaju in pecivu, ki bo v torek, 12. novembra 2013, ob 16. uri v hotelu Antiq v Stari Ljubljani, bodo predstavniki držav donatoric predstavili cilje programa. Dogodka se bodo udeležili tudi predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, ki ima v programu vlogo Nacionalne kontaktne točke, ter politična svetovalka za Slovenijo iz Veleposlaništva Kraljevine Norveške v Budimpešti.

Vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite in s tem odigrate ključno vlogo pri obveščanju širše javnosti o sredstvih in možnostih, ki so na voljo za izobraževanje v teh gospodarsko nestabilnih časih.

Za dodatna vprašanja in potrditev udeležbe se lahko obrnete na urska.sraj@cmepius.si oziroma eeagrants@cmepius.si.

Vir: ACS, 10. 11. 2013

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)