Zaključila se je 9. mednarodna konferenca Splet izobraževanja in raziskovanja z IKT – SIRikt, ki je potekala med 27. in 29. majem v Kranjski Gori in je bila letos posvečenja učenju drug od drugega. Konferenco je sestavljalo več dogodkov:

Kljub nenehnemu razvoju tehnologije, razvijalcem in ustvarjalcem novotarij še ni uspelo narediti takšne e-naprave, ki bi nam omogočila, da bi bili istočasno na različnih mestih. Zato vsem tistim, ki ste bili na konferenci, in tistim, ki ste konferenco morda zamudili, sporočamo, da zamujeno lahko nadoknadite z nekaj kliki:

Konferenca SIRikt svoje udeležence prav tako vsako leto obogati z novimi izkušnjami in jih navdihne z novimi idejami. Na letošnji 9. konferenci smo postregli z novostmi:

  1. Ilustracije
  2. Pod žarometi
  3. Demo – male tehno skrivnosti
  4. BežiBeži (PechaKucha)
  5. Sponzorski NeTičNeMiš (TeachMeet)

V ilustracijah, ki so nastajale med plenarnimi predavanji je Igor Ribič na hudomušen način ilustriral tisto, o čemer so pripovedovali plenarni predavatelji. Udeleženci konference so lahko preko projekcije spremljali nastajanje ilustracije, ki jo je “ribič Pepe” risal na Smart Kapp tablo.

Povezave do ilustracij najdete znotraj programa na koncu napovedi posameznega dogodka (predavanja).

Vir: SIO, 1. 6. 2015 in 17. 6. 2015

(Skupno 42 obiskov, 1 današnjih obiskov)