Evropski dan jezikov praznujemo 26. septembra na pobudo Sveta Evrope, dejavnosti ob tem pa koordinira Evropski center za moderne jezike s sedežem v Gradcu.

Zavod RS za šolstvo skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji ter CMEPIUS-om vabi na osrednjo prireditev, ki bo v sredo, 21. septembra 2022, v Orehovem gaju. Prireditev bo na prostem v bližini Ljubljane, kjer bodo  nagrajenim šolam podelili priznanja za odlične večjezične prispevke v pedagoškem forumu Zavoda RS za šolstvo za leto 2021.

Zavod RS za šolstvo vabi vse strokovne delavce v VIZ k oddaji prispevka v Pedagoškem forumu ob evropskem dnevu jezikov 2022. Tematski poudarek bo na spoštovanju vseh jezikov, ki so prisotni na evropski celini.  Razpis za jezikovna priznanja v letu 2022 bo potekal od 3. oktobra do 30. novembra 2022.

Dejavnosti in gradiva ob evropskem dnevu jezikov, ki jih je pripravil Evropski center za moderne jezike so dostopni na http://edl.ecml.at/.

To leto si bodo pod motom “Spoštujemo vse jezike v Evropi” prizadevali poudariti pomembnost vseh jezikov, ki so prisotni na evropski celini. V pripravi so nove dejavnosti in viri, ki bodo septembra objavljeni na spletni strani, posvečeni evropskemu dnevu jezikov. Zavod RS za šolstvo predstavlja tudi dve pobudi za EDJ 2022 in tri natečaje.

Na spletni strani ECMJ vam je na voljo še veliko jezikovnega gradiva in iger. Skupaj z učenci in dijaki raziskujte tudi ostale vire na temo jezikov:

Vir in več informacij: ZRSŠ, 30. 8. 2022

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)