Pomembno je, da današnji mladi generaciji ob dnevu spomina na holokavst, ki je zanje časovno res precej oddaljen, prikažemo in opozorimo na vse druge genocide sodobnega sveta (genocid v Srebrenici, BiH, Darfur, Sirija, in posledično begunske krize). Prav je, da se otroci in mladina zavedajo, da so v teh primerih prav oni lahko največja žrtev takih dejanj in da je zato spomin in opomin na tako kruta dejanja v človeški zgodovini še kako potreben. Vloga učiteljev in vodstva šol pa je v tem primeru zelo pomembna, saj otroke vzgaja na poti pravice spoštovanja osnovne človekove pravice do življenja in dostojanstva.

Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta, 27. januar, v Sloveniji zaznamujemo z vsakoletnim projektom Šoa – spominjajmo se. V okviru projekta, v katerega se vključujejo številne kulturne, muzejske, raziskovalne in izobraževalne ustanove, pripravljamo razstave, znanstvena srečanja in različne kulturne dogodke.

Tudi v letu 2017 se bo v zvezi z obeleževanjem dneva spomina na holokavst v Sloveniji odvijalo več dogodkov, na katere vas želimo opozoriti in vas spodbuditi k razmisleku in k udeležbi na njih.

Program prireditev ŠOA – Spominjamo se 2017 in več informacij>>

Vir: ZRSŠ, 20. 1. 2017

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)