Vabijo vas, da obiščete novo spletno stran https://pismenost.acs.si, na kateri predstavljajo rezultate njihovega dela na področju pismenosti odraslih. Na tem področju delujejo razvojno, raziskovalno in izobraževalno že vse od ustanovitve, leta 1991.

Na spletni strani so tako na enem mestu zbrana številna strokovna in znanstvena dela različnih strokovnjakov s področja pismenosti ter prispevki z izobraževalnih in strokovnih dogodkov, kjer je bila pismenost obravnavana z različnih vidikov. Na njej najdete mnogo informacij o zaključenih in aktualnih nacionalnih in mednarodnih projektih ACS, namenjenih pismenosti odraslih, med drugim tudi podrobnosti o mednarodni raziskavi Spretnosti odraslih PIAAC, ki je v Sloveniji potekala v letih 2013–2016, ter pregled novosti o aktivnostih in nalogah omenjenega projekta ESS.

Pri načrtovanju in izvajanju izobraževanja in učenja odraslih na področju razvoja pismenosti odraslih predstavljajo pomoč in podporo na strani zbrana, predstavljena ter dostopna izobraževalna in učna gradiva (knjižnice z opisniki, izobraževalni filmi, zvočna gradiva itd.), ki so nastala kot rezultat raziskovalnih in razvojnih projektov s področja pismenosti odraslih, in so prosto dostopna.

Objavljajo tudi datume zanimivih prihajajočih dogodkov na temo izobraževanja odraslih doma in v tujini.

Vir: ACS, 21. 11. 2017

(Skupno 30 obiskov, 1 današnjih obiskov)