Evropska komisija je 12. 12. 2013 v Uradnem listu EU objavila prvi razpis v okviru novega evropskega programa Erasmus+.

Program nadaljuje aktivnosti programa Vseživljenjsko učenje (VŽU) in stopi v veljavo s 1. 1. 2014. Vso razpisno dokumentacijo najdete na spletni strani EK, v kratkem bo dostopna tudi na spletni strani CMEPIUS. CMEPIUS kot nacionalna agencija, ki bo vodila aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja in športa, vas bo v kratkem povabila tudi na informativne dogodke in delavnice za potencialne prijavitelje.

Organizacije, ki leta 2014 želijo zaprositi za sredstva iz novega programa Evropske unije za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport Erasmus+, lahko od danes začnejo pripravljati vloge za pridobitev nepovratnih sredstev. Novi vodnik za prijavitelje Erasmus+ (pdf) vsebuje podrobne informacije o oddaji vloge. Program je odprt za organizacije na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa, ki bodo lahko vloge za sredstva oddale prek spleta od konca januarja. Posamezniki ne morejo zaprositi za sredstva neposredno, temveč se morajo obrniti na univerzo, šolo ali organizacijo, ki odda vlogo.

„Postopek uvedbe programa Erasmus+ je v zadnji fazi in pripravljeni smo na njegovo izvajanje.Organizacije vabim, naj pozorno preberejo vodnik, da bodo začetek spletnih prijav pričakale dobro pripravljene.Proračun programa Erasmus+ se je povečal za 40 %, kar pomeni, da bo v naslednjih sedmih letih nepovratna sredstva prejelo več kot štiri milijone ljudi, med drugim študenti, pripravniki, učitelji in prostovoljci,“ je povedala Androulla Vassiliou, evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mlade.

Vira in več informacij: CMEPIUS, 13. 12. 2013 in Evropska komisija, 12. 12. 2013, tudi ACS, 16. 12. 2013

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)