V okviru Konference Arnes 2015, ki je potekala 27. 5. 2015 v Kranjski Gori, so bili predstavljeni zmagovalci natečaja »Varna raba interneta« ter njihove izvedbe varnih šolskih ur. Izvedbe šolskih ur, ki so jih na natečaju prejeli, so bile vse po vrsti izvrstne, tako da je imela komisija pri svoji odločitvi zelo težko delo. Odločili so se, da z možnostjo predstavitve šolskih ur na Konferenci Arnes 2015 še posebej nagradijo Mojco Borin, Simona Dražiča, Anito Smole in Sonjo Strgar, objavljene pa so tudi šolske ure Karline Strehar, Ane Cencelj in Helene Ferjančič.

Danes je naravno in samoumevno, da internet uporabljamo vsi, od najmlajših do najstarejših. Uporabljamo ga za različne namene in na različne načine in vsi imamo občutek, da ga znamo uporabljati. Vprašanje, ki se postavlja je, ali ga znamo uporabljati varno? Arnes se tega problema že dolgo zaveda, zato je že od leta 1999 tako ali drugače vključen v mednarodno mrežo, ki se posveča tej tematiki, od leta 2004 pa je tudi partner v projektu osveščanja SAFE-SI. Med drugim v okviru te dejavnosti izvaja predavanja in druga izobraževanja o tej tematiki, vključno s tritedenskim spletnim tečajem (MOOC). V zadnjem letu pa je pripravil tudi video gradiva (za osnovnošolce, za srednješolce), ki jih učitelji, pa tudi starši in mlajši uporabniki interneta že uporabljajo.

Dostop do gradiv:

Vabijo vas, da si razpoložljiva gradiva in izvedbe šolskih ur s področja varne rabe interneta ogledate tudi na spletni strani znam.arnes.si – navsezadnje jih lahko že takoj uporabite tudi pri izvedbi svojih šolskih ur.

Vir: Arnes, 4. 6. 2015 in SIO, 5. 6. 2015

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)